PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

måndag 27 april 2015

En resa till USA 6 Watkins Glen

Två intensiva dagar i New York var tillända och det var dags att hämta ut den förbokade hyrbilen. Vi hade bokat en Toyota Rav 4 (eller liknande) men det hade blivit något fel i bokningen hos Budget. De enda bilar som fanns tillgängliga var en BMW 520 och en Chevrolet Camaro SS. Jag kan säga att valet var inte svårt. Efter en stund drog vi iväg mot Niagarafallen i en pippigul Camaro med gött mullrande V8. Vi fick betala några dollar extra, men det var det definitivt värt!


Det finns de som säger att man inte längre kan hyra 8-cylindriga bilar i USA, men den Camaro SS vi fick hade 
garanterat en V8:a under huven.Första mat- och tankstopp var Watkins Glen, en plats där det har körts bilracing sedan 1948. På racerbanan "Watkins Glen International" kördes Formel 1 mellan 1961-1980 och 1973 vann Ronnie Peterson USA:s GP före nykomlingen James Hunt. 
Här körs också Nascar, Sportvagns-VMTrans-Am och Can-Am.
Ronnie Peterson på Watkins Glen 1973

Samhället är naturligtvis präglat av motorsport.Gammal racerbil på taket.


Alltid kul med motorsport, men huvudsyftet med stoppet i Watkins Glen var egentligen ett besök på Watkins Glen State Park. Nu blev det tyvärr inte som vi tänkt oss på grund av tidsbrist, men denna park ska vara fantastisk. Vi får ta den ett annat år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar