PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

onsdag 8 april 2015

Hotell Heden

Från nödbarack till fyrstjärnigt hotell. 
Hotell Heden, numera Hotell Liseberg Heden, ligger i det sydöstra hörnet av Heden i Göteborgs centrum. Det hette tidigare Hotell Engelbrekt men bytte namn till Hotell Heden 1947 när Liseberg tog över driften. Byggnaden uppfördes ursprungligen som en provisorisk nödbarack och har genom åren genomgått ett stort antal utbyggnader och renoveringar. Idag är det ett fyrstjärnigt hotell i två våningar med 179 rum. 


Liseberg driver förutom Hotell Liseberg Heden också campingplatser i Kärralund, Delsjön och Askim. Man har även stugby, vandrarhem och Bed & Breakfast.
Ett vykort från Kärralund camping innan Liseberg tog över.


I en artikel i tidningen GT från maj 2014 är kommunpolitikern David Lega på krigsstigen mot Göteborgs Kommun som hotellägare.
-Sälj Hotell Liseberg Heden och gör om huset till ett äldreboende. Kommunen ska inte driva hotell. Det finns gott om privata intressenter som gör det mycket bättre. Och kommunala bolaget Liseberg ska göra det som de är bra på, och det är inte att driva hotell utanför parken. Går inte det, så gör om hotellet till studentlägenheter, säger David Lega. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar