PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

måndag 18 maj 2015

En resa till USA 13. Zion, Mt. Carmel HighwayZion Canyon är en del av Nationalparken Zion.


Tidigare var biltrafik tillåten i ravinen, men pga miljöhänsyn och parkeringsproblem kör man nu bussar med släpvagnar. De går var 4:e minut så det är mycket smidigt. Bussarna är dieseldrivna, men man ska nu byta ut tre av dem mot två hybridbussar och en eldriven buss.
Vi tog alltså bussen direkt upp till den norra delen, Temple of Sinawava, och sedan åkte vi hållplats för hållplats på nervägen. Från ändhållplatsen vid Sinawava var det sedan en gångväg som slingrade sig längs med Virgin River. Trollsk stämning och makalöst vackert!


Sinawawa Falls på ett vykort från 50-talet då det var tillåtet att köra bil i Zion Canyon.


Tyvärr inget vatten i fallet när vi var där. Man får en uppfattning om dimensionerna när man jämför med människorna som syns i nedre vänstra hörnet.


Weeping Rock gjorde skäl för namnet eftersom det droppade vatten hela tiden när man stod på avsatsen under klippan.


Vackra färgkontraster!


En bergsformation som kallas "De tre patriakerna".


"Angels Landing".Gammalt vykort "Angels Landing".Nu skulle vi vidare till nästa nationalpark , Bryce Canyon. Snabbaste och dessutom den vackraste vägen från Zion är "Mount Carmel Highway" som slingrar sig upp till Mt. Carmel Tunnel, invigd 1930.Den östra tunnelmynningen.


Tunneln är 1,7 km lång och är byggd med vackra, öppna gallerier för utsikt och ventilation. Förr när trafiken var betydligt glesare gick det bra att parkera här och njuta av utsikten, men idag är det förbjudet av säkerhetsskäl.


Efter tunneln åker man in i ett märkligt, men mycket vackert landskap.Checkerboard Mesa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar