PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

lördag 12 september 2015

En resa till USA 19. San Francisco

Efter vackra Highway 1 blev det som avslutning på resan två nätter i San Francisco. Trots strålande sol i staden låg dimman tät över Golden Gate under hela vår vistelse. Det enda vi fick se av bron denna gång var toppen av det ena tornet (vid pilen)


...och fundamenten...


Annat var det 2013!


Är man i San Francisco måste man åka Cable Car.


2013 missade jag besöket på fängelseön Alcatraz eftersom biljetter måste köpas minst en månad i förväg. 2014 var detta fixat före avresan. 

Vi närmar oss Alcatraz!
Ön utanför San Francisco var från början en militäranläggning men blev 1934 ett av världens rymningssäkraste fängelser. Vattnet utanför är kallt och mycket strömt. Trots det försökte under åren 36 fångar rymma, varav 15 dog. Fängelset stängdes 1963.
1962 rymde tre fångar med hjälp av en gummibåt gjord av regnrockar. Deras kroppar har aldrig hittats så ingen vet om de klarade flykten eller inte. 1979 gjordes en film om rymningen, "Flykten från Alcatraz", med Clint Eastwood.

Tre våningar med celler. Här har bl.a. Al Capone tillbringat några år bakom galler.


Skötte man sig inte i fängelset kunde man hamna i isoleringscell med både galler och järndörrar.En kvällspromenad i San Francisco kvällen innan hemresan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar