PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

torsdag 22 oktober 2015

Savett och Raffinol

BMW:n i bildens bakgrund började tillverkas 1966. Eftersom den har de gamla registreringsskyltarna och de nya kom 1973, så bör bilden alltså vara tagen mellan 1966 och 1973. Mannen som torkar sig med en Savett Tvättare är väl misstänkt lik Jan Malmsjö?


Som lokförare har man inte alltid tillgång till tvål och vatten. Förr tilldelades vi därför Savett Tvättare för att ha i lokförarväskan. SJ artikelnummer och tilldelning tryckt på baksidan.


På förrådet kunde vi även hämta ut tuber med Raffinol. Det var ett utmärkt rengöringsmedel som enligt uppgift inte längre tillverkas. En och annan tub följde nog med hem till garaget också...
Bild från Vehikelhamstern

2 kommentarer:

  1. Varför just 36/månad tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var säkert någon byråkrat på huvudkontoret i Stockholm som räknat på detta och kommit fram till att just 36 savetter i månaden var det optimala. Nu var detta egentligen inget problem. Man gick bara till förrådet och hämtade så många man ansåg sig behöva och ingen som helst bokföring förekom.

      Radera