PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

fredag 18 december 2015

BMW Welt

BMW Welt är en imponerande utställningshall där BMW visar hela sitt produktsortiment av bilar och motorcyklar. Det är också ett leveranscenter för köpare som beställt sin bil eller mc och själv vill hämta den i München. Många köpare kombinerar leveransen med en "Factory Tour" och ett besök på BMW:s museum som ligger vägg i vägg.
BMW Welt började byggas 2003 och öppnade 2007. 


2013 hade man 2 930 000 besökare och i april 2014 hade totalt 15 000 000 besökt anläggningen!


Mini ingår också i BMW-koncernen.
Retro med 70-talsfärger och äggfåtöljer!


Gör din Mini mer personlig!


Barnen ska naturligtvis ha en MINI-Bike!


BMW äger också prestigemärket Rolls-Royce.
Grundpriset på en Phantom är ca 2,5 miljoner, men kryssar man i alla options så finns det nog ingen övre gräns...


En V-12 på 6,8 liter tillsammans med en 8-växlad automat bör ge hyfsade prestanda trots en vikt på drygt 2,6 ton.BMW satsar också stort på elbilar.
BMW ansågs förr vara en mc för gubbar (jag har haft fyra boxrar...) och man höll länge kvar vid sin luftkylda 2-cylindriga boxermotor med kardandrift. Praktisk, driftsäker men lite trist. Det har man definitivt ändrat på! Idag har BMW motorcyklar för alla kategorier av motorcyklister och numera finns motorer med en, två, fyra och sex cylindrar. Man har kraftfulla sporthojar, exklusiva touringmaskiner, roliga off-road motorcyklar och praktiska skotrar. I dagens produktsortiment finns det nog en BMW för varje typ av motorcyklist.


Snygga BMW R nine T


I BMW Welt står motorcyklarna i montrar med snyggt uppbyggda miljöer.En R 1200 GS Trophy med kardan och vattenkyld boxermotor tar sig fram överallt.


Här finns också aktiviteter för de yngre besökarna.
I nästa inlägg blir det besök på BMW Museum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar