PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

lördag 9 januari 2016

Snö!

Så har det då blivit vinter även i Göteborg. Fritidsbåtar och motorcyklar sover sin törnrosasömn i väntan på våren. Kanske har ni en utombordare stående för vinterförvaring i garaget? Då är det dags att plocka fram den och bygga en trevlig motoriserad snösläde!
Även motorcykeln kan behöva luftas under vinterhalvåret och då passar denna Snowjob utmärkt. Med en trecylindrig Kawasaki 750 tvåtaktare på 74 hk blir det rejält drag under drivbanden!


En annan variant är Shrew Snow Cycle som finns för många olika mc-modeller.Den riktigt händige bygger sig en propellerdriven Merrymaker Snowmobile med rattstyrning.
Efter dagens utflykt på isarna byts medarna mot hjul och farkosten forslas lätt och smidigt hem.

Här är ritningar så det är bara att sätta igång med bygget. Fler ritningar och byggbeskrivning finns i 1958 års septembernummer av Popular Mechanics. Lycka till!
2 kommentarer:

  1. Vad dessa maskiner har gemensamt är att de är mer eller mindre livsfarliga. Både för sin domptör och för sin omgivning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag förstår att Larsson tycker det, speciellt med tanke på inlägget Far, mor och snömobilen.

      Radera