PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

söndag 17 april 2016

Saab 93 i Belgien

Någonstans i Belgien rullade 1959 två gula Saab 93 för Touring Secour Wegenhulp, vilket betyder att de användes som vägassistansfordon. Stolta förare i prydliga uniformer.


Belgaren Johan Bekkers har gjort en fin modell i skala 1:43.Touring Club De Belgiqe grundades 1895 med syftet att främja cykling. När bilar började bli vanliga blev klubben i första hand en intresseorganisation för bilister. 1948 startade organisationen vägassistans under namnet Touring Secours Wegenhulp och man använde belgiska Sarolea motorcyklar med sidvagn. Utrustningen i sidvagnarna bestod av verktyg och sjukvårdsmatriel. 1960 togs de första bilarna, Renault 4CV, i bruk. Senare användes också Renault 4L.
Fransmän har ju alltid varit mycket nationalistiska så man undrar hur två svenska Saabar med tvåtaktsmotorer hamnade i Belgien 1959.  Kördes de på prov kanske? Någon som vet mer?


1948


Touring Secour Renault 4CV år 1960.

Blandade verktyg för felavhjälpning utefter vägarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar