PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

onsdag 24 augusti 2016

VROM 2016

Förra helgen var det dags igen för volvoträffen VROM vid Volvo Museum i Göteborg. Föreningen VROM (Volvo Rendezvous & Ownwers Meeting) arrangerar varje år tillsammans med Volvo Cars Heritage en träff för Volvo-entusiaster från hela världen. På lördagen är det veteranbilsrally och på söndagen utställning och marknad. Här kommer några bilder från årets upplaga.

Utanför entrén till Volvo Museum stod tre fina bilar som gått i trafik för norska N.A.F. Vejpatrulje. Mer om dessa bilar finns HÄR.

Här stod också några trevliga PV-cabrioleter.

Utställningsområdet var välfyllt med Volvo-bilar av olika modeller och årgångar.

Två PV 831, den röda från 1951, den svarta från 1954.

Den härligt patinerade brandbilen har varit H-registrerad vilket innebär att den rullat i Kalmar län.

Tyskregistrerad P1800 Cabriolet.

En helt underbar PV 445C tillverkad av Ringborgs karosserifabrik i Norrköping 1954.


Duett från Holland med rejält takräcke. På ena bakluckan har färgen börjat flagna och en orange nyans tittar fram. Kanske en gammal Tele-Duett?

Nej, det visade sig att bilen i ett tidigare liv gjort tjänst hos SJ och då har den troligtvis sett ut så här.

Tuff Amazon 1966 i klädsam mattröd nyans med dekal V.V.V. (Våga Vägra Vax).

Den förste ägaren av en 144 -68 valde automat och högerstyrt efter omläggningen till högertrafik!En del ombyggda bilar fanns också att beskåda t.ex. denna 245 kraftigt ombyggd till 243.


Inne på Volvos museum står en prototyp till en Volvo 263 halvkombi.

På området fanns också en stor marknad där man kunde fynda nya och begagnade volvoprylar. En femtiolapp för ett rejält vinterhjul!

Spekulanterna var många och här talades bl.a. tyska, engelska och holländska. Den här mannen hade redan ryggsäcken fullpackad med delar, men fyllde också en bärkasse med radioapparater.


1 kommentar:

  1. Just PV831 var det en taxigubbe hemmavid (Algutsrum, Öland) som körde länge. När han gick bort stod två pensionerade 831 kvar i hans garage, sonen sålde dem sedan vidare. Vet inte vart de gick.
    Men, jag minns fortfarande den speciella doften i dem, när man som barn åkte i dem.

    SvaraRadera