PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

onsdag 19 juli 2017

Japan 2

Efter en god frukost på hotellet blev det lokalbuss till zenbuddhist-templet Ryoan-ji, "Den fridsamme drakens tempel". Templet är från slutet av 1400-talet och är med på Unescos världsarvslista över byggnader i "Historiska Kyoto". Här finns en vacker trädgård med fantastisk grönska och dammar med näckrosor.

Japanska ungdomar i obligatorisk skoluniform på besök i tempelträdgården. 

En Tsukubai, som betyder ett litet vattenkärl för rening. Det finns vid japanska buddhist-tempel så att besökaren kan rena sig genom att tvätta händerna och skölja munnen.
För att få komma in i templet måste man ta av sig sina skor och lämna dem vid entrén.

Inne i templet finns en berömd krattad grusträdgård som består av 15 stenar varav bara 14 kan ses samtidigt oavsett från vilket håll man tittar. Bara den som nått upplysning, satori, sägs kunna se alla 15 stenar samtidigt. Här sitter man gärna en stund och mediterar.

Efter lugnet i templet blev det en promenad ner till spårvagnen som skulle ta oss till stadsdelen Arashiyama.

Här ser man hur bra dessa små Kei-cars passar in i de japanska stadsmiljöerna.

Spårvagnen på väg in till Ryoanji Station.

Innan vi kan rulla iväg blir det möte med en spårvagn av äldre modell.

Alla japanska lokförare, spårvagnsförare och taxichaufförer kör alltid i vita handskar!

Vi ankommer till linjens slutstation Arashiyama. De färgglada pelarna ingår i ett konstverk kallat "Kimono Forest" som består av 600 pelare klädda med vackra kimonotyger.

Promenad i en fantastisk bambuskog

...vidare genom en vacker park

...och sedan fortsätter vi utefter den fridfulla floden som slingrar sig genom Arashiyama.

Lunch, och därefter lokalbuss till Nijo-palatset. Jo, det finns många vackra tempel och slott att titta på i Japan....

I byggnaden till vänster finns de mycket speciella "näktergalsgolven"'. För att skydda shogunen från bakhåll av ninjor, konstruerades golven i korridorerna på ett sätt som får dem att låta som fåglar när någon går på dem. Vi provgick och konstruktionen fungerar fortfarande. Det gnisslar och knarrar och det var omöjligt att smyga utan att det hördes. 

Golvkonstruktionen med ljud.

Här finns också en vacker japansk trädgård och park. Efter en intressant och händelserik dag tog vi oss tillbaka till hotellet för mat och välbehövlig vila.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar