PerrasMotorNostalgi

Perrabolo är en fortsättning på min tidigare blogg PerrasMotorNostalgi. Titta gärna in även på TuristbussN200.se där jag är en av medarbetarna.

onsdag 2 augusti 2017

Mat på väg

Jag har just kommit hem från en liten bilresa uppåt Norrland och konstaterar än en gång att det är svårt att hitta god och prisvärd mat utefter vägarna. Pizza, kebab, hamburgare och mackarnas evighetsrullande korvar är många gånger det enda som erbjuds en hungrig bilist. Gamla pålitliga matställen har försvunnit eller blivit trista pizzerior. Thai-restauranger kan ibland ha bra mat till hyfsade priser, men att hitta något ställe som serverar klassisk husmanskost är nästan omöjligt om det inte råkar vara lunchtid en vardag. Ett undantag är golfrestauranger som verkar hålla god klass på maten.

I brist på bra vägkrogar skulle en sådan här "Auto-Mato" vara ett alternativ. Den värmer vatten och konserver, kokar kaffe (snusmalet eller Nescafé) och kokar ägg och potatis. Priset år 1950, 33 kr exkl. montering, motsvarar strax under 600 kr i dagens penningvärde. Någon som har en Auto-Mato liggande i sina gömmor?


1 kommentar:

  1. En motortidning hade en gång ett reportage om att laga mat i bilen, eller rättare sagt under huven. Man rullade in lämpliga råvaror i aluminiumfolie, band fast paketet på grenröret och efter ett antal mil skulle det vara färdigt. Jodå, det smakade avgaser och olja!

    SvaraRadera